back to top
DomovPotovanjaObisk Londona

Obisk Londona

London zagotovo spada med najbolj znana in priljubljena mesta turistov, saj vam to 3000 let staro mesto ponuja veliko kulture, zanimivosti in znamenitosti, ki jih je vredno obiskati. Poleg tega je prestolnica Velike Britanije tudi domovanje kraljeve družine, kar je še dodatni razlog, da se London šteje kot eno glavnih mest v Evropi.

Mesto polno kulture in zanimivosti

Med obiskom Londona lahko izbirate med številnimi kulturnimi in drugimi znamenitostmi, ki jih lahko obiščete. Med najbolj znanimi lahko omenimo Big Ben, Buckingham Palace, British Museum, Madame Tussaud’s, Palace of Westminster, Nacional Gallery, Hampton Court Palace, Tower Bridge, Camdem Town, Katedrala Sv. Pavla, The Globe, Blagovnica Harrods, Tower of London, Trafalgar Square, Hampton Court Palace ter še mnogo več. Zanimivosti v Londonu je res ogromno in za vse okuse, saj lahko uživate v ogledih znamenitosti s kulturno dediščino ali drugih atrakcij, kjer se lahko zabavate na razne načine. Ogled Londona pa je posebej primeren za tiste, ki si želijo večdnevnega izleta in spoznanja glavnih znamenitosti. Kot že rečeno – če boste kdaj obiskali London, so znamenitosti, ki jih morate nujno obiskati:

  • Big Ben: je sedež angleškega parlamenta in del Westminstrske palače in najverjetneje najbolj znana in priljubljena turistična točka v Londonu. Dobrih 96 m visok stolp, ki je zgrajen v viktorijanskem gotskem stilu, se ponaša z ogromno uro, ki je zagotovo najbolj znana na svetu. Zagotovo je veliko takih, ki takoj, ko slišijo ime tega stolpa, pomislijo na London, zato se ta atrakcija šteje kot ena glavnih v Londonu, saj je obenem tudi nekakšen simbol tega mesta.
  • Buckingham Palace: Buckinghamska palača je zagotovo ena največjih atrakcij v Londonu, saj je tudi uradno domovanje britanske kraljeve družine in kraljičina rezidenca. Omenjena palača z zelo bogato in zanimivo zgodovino je tudi precej razkošna, saj ima skupaj 775 sob, od katerih jih je 19 namenjenih uradnim sprejemom turistom, ki si lahko palačo ogledajo med uradnim odprtjem. Z obiskom palače si lahko ogledate tudi razne zbirke dragocenosti ter zapuščine, ki so razstavljene na ogled turistom.
  • Madame Tussaud’s: muzej voščenih lutk Madame Tussaud’s je še ena najbolj znanih in priljubljenih turističnih atrakcij Londona. V tem muzeju dobite do detajlov natančne izdelane voščene lutke po podobah kraljevih ikon, znamenitih glasbenikov, športnikov in filmskih zvezd ter še drugih svetovno znanih oseb. V muzeju se poleg omenjenih lutk nahajajo še sobe za najpogumnejše, ki vsebujejo rekonstrukcije mučilnih naprav in nekaterih najbolj znanih zgodovinskih zločinov.
  • British Museum: Britanski muzej, ki spada med najzanimivejše in največje muzeje na svetu, vam ponuja ogromno zakladnico eksponatov, ki vključujejo predmete iz pradavnine, egipčanske mumije, antične grške ter rimske predmete ter še mnogo več.
  • London Zoo: Londonski živalski vrt je najstarejši znanstveni živalski vrt na svetu, ki so ga odprli že leta 1828. V tem živalskem vrtu si lahko ogledate številne živali, med katerimi dobite več kot 755 različnih vrst, ki bivajo v dobrih 6000 m2 zaščitenih prostorov.

Omenjene znamenitosti so le majhen del zanimivosti, ki vam jih ponuja London. Tisti, ki si vzamete več časa za obisk tega čudovitega mesta in si lahko privoščite večdnevni izlet po mestu, lahko obiščete še ogromno drugih atrakcij. Omenimo lahko tudi dejstvo, da je potovanje v London zelo kratko, saj traja let iz Ljubljane do Londona le kratek čas, letalske karte pa so zelo ugodne. London vam torej s svojo kulturo in znamenitostmi predstavlja idealen kraj za krajši izlet ali potovanje. Ker vam, kot omenjeno, ponuja ogromno možnosti za ogled, je zagotovo priporočljiv večdnevni obisk tega mesta, saj boste za ogled vseh zanimivosti zagotovo potrebovali več dni. Ogled mesta pa vas bo zagotovo navdušil in velika verjetnost je, da se boste v to čudovito mesto še vrnili.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano