back to top
DomovLetalske karteLetalske vozovnice

Letalske vozovnice

Letalski promet postaja vse bolj uporaben in priljubljen, saj ima v primerjavi z drugimi prevozi veliko prednosti, predvsem pa nudi hitrejši prevoz iz enega kraja v drugega. Cene letalskih prevozov in kart se v zadnjih letih zelo spreminjajo. Letalske vozovnice in letalski prevozi so postali dražji predvsem zaradi dražitve primarnih goriv, vendar so s pojavom interneta in novih tehnologij letalske vozovnice postale lažje dostopne za nakup.

Kje vse lahko kupite letalske vozovnice in kako do poceni letalskih kart

Letalske vozovnice se lahko kupijo na različnih mestih in po različnih cenah. Karte lahko kupite pri ponudniku letalskih storitev, turističnih in potovalnih agencijah ter po spletu. Pri nakupu letalske karte je pomembno upoštevati dejstvo, da lahko vozovnico za določen let dobite po različnih cenah, zato je pomembno, da pred nakupom vozovnice preverite več ponudnikov in primerjate cene. V današnjem času je preverjanje cen veliko bolj enostavno kot v preteklosti, saj vam internet ponuja ogromno možnosti za ogled in primerjavo cen. Najbolj uporabni so internetni portali in iskalniki, ki se ukvarjajo prav z iskanjem najnižjih cen kart po izbranih kriterijih. Na spletu lahko dobite veliko internetnih strani in programov, kjer je dovolj, da zgolj vpišete destinacijo, čas odhoda ter ponudnika letalskega prevoza in dobite vse ponudbe različnih ponudnikov s cenami letalskih vozovnic in opisi prevozov. Pri iskanju najnižjih cen pa morate vedno biti pozorni na razne trike, ki jih uporabljajo ponudniki letalskih kart, kot so npr. »zavajajoče« cene ali cene kart, ki niso končne. Veliko ponudnikov namreč v njihovi ponudbi prikaže določeno ceno, kjer pa niso všteti vsi ostali stroški, ki jih še imate pri letalskem prevozu. Tako se lahko hitro zgodi, da prikazana cena, ki je od ostalih najnižja, postane z doplačili dražja od drugih ponudb, ki že vključujejo vse stroške prevoza. Za iskanje cenejših letalskih kart pa je kljub temu internet najboljša izbira. Tisti, ki pa nimate izkušenj z internetom oz. ne želite sami iskati letalskih kart, se lahko vedno obrnete na turistične agencije, ki vam vozovnice v celoti priskrbijo in vam poleg tega lahko še zavarujejo karto v primeru odpovedi. Računati pa morate, da vam bo agencija v ceno letalske vozovnice vštela tudi njihov delež za opravljeno storitev.

Veljavnost vozovnice ter točnost

Pri nakupu letalskih vozovnic morate vedno biti pozorni tudi na veljavnost vozovnice in čas leta. Letalske karte lahko kupite za različno dolge roke trajanja. Vozovnice lahko trajajo daljši čas (npr. en mesec, znotraj katere lahko potuješ) ali pa so veljavne zgolj za določen let ob določeni uri. V tem primeru morate biti zelo pozorni tudi na točnost na letališču oziroma točnost vkrcanja na letalo. V primeru, da let zamudite, boste morali kupiti novo letalsko vozovnico in počakati na naslednji let, za katerega boste morda čakali tudi več ur ali dni. Pomembno je torej, da na letališče pridete ob pravem času. Prav tako bodite pred letom pozorni na prtljago, saj letalska vozovnica krije le določeno težo prtljage.

Ko se odločite za nakup letalske vozovnice, bodite torej pozorni na omenjene stvari. Ponudnikov letalskih kart je danes vsekakor ogromno, prav tako pa lahko po spletu dobite veliko koristnih informacij in vse, kar potrebujete za njihov uspešen nakup. Letalo bo zagotovo v prihodnosti še bolj uporabljeno prevozno sredstvo, zato je koristno, da imate tudi za nakup letalskih vozovnic čim več informacij.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano