back to top
DomovLetalske karteLetalske karte si je dobro rezervirati vnaprej

Letalske karte si je dobro rezervirati vnaprej

Beseda potovanje za veliko ljudi predstavlja samo obisk znane in eksotične destinacije. Vendar potovanje ne vključuje samo obiska nekega znanega mesta ali zanimive države, vključuje tudi samo pot do te destinacije. Pot je poseben element potovanja, saj lahko predstavlja neverjetno doživetje ali pa lahko služi kot vir posrečenih zgodb. Prav takšne izkušnje pa imajo tisti potniki, ki se na pot odpravijo s letalom. Za poceni in mirno pot, brez težav, pa je potrebno letalske karte rezervirati ob primernem času.

Nekateri zagovarjajo tako imenovane last-minute akcije (akcije zadnjih minut), kjer se letalska karta kupi od nekaj tednov do nekaj dni pred letalskim letom. Takšne akcije se včasih izplačajo, a je vseeno bolje kupiti letalske karte vnaprej. Last-minute akcije občasno ponujajo zelo ugodne ponudbe, ampak se lahko za podobno ceno kupi letalske karte že prej in si s tem prihrani skrbi glede pravočasnega nakupa kart.

Karto se naj bi kupilo največ 6 mesecev prej in najkasneje 21 dni prej. Največ 6 mesecev vnaprej zato, ker glavni nizkocenovni letalski prevozniki svoje razporede letov napovejo le pol leta vnaprej, kar pomeni, da na podlagi teh objav konkurenčne letalske družbe svoj razpored znižajo cene letov do istih destinacij. Najmanj 21 dni pred poletom pa moramo rezervirati ali kupiti letalske karte zato, ker se cena v nadaljnjih dnevih drastično narašča. Če vemo, da bomo potovali v času praznikov, je tudi priporočljivo zgodaj kupiti karto. Ni pa možno rezervirati ali kupiti karto za več kot eno leto vnaprej.

Seveda pa obstaja tudi nekaj letalskih priporočil, katerih pa se nekateri popotniki strogo držijo. Prvo priporočilo je, da so poleti ob sredah najcenejši, sledili naj bi poleti ob nedeljah in torkih. Petek in sobota pa naj bi bila najdražja dneva za potovanje po zraku. Najcenejši leti naj bi bili zjutraj, kar pomeni prvi let dneva in pa seveda nočni leti.

Zelo pa je pomembna destinacijska fleksibilnost. To lahko pomeni, da ko želimo potovati v nek kraj, res raziščemo vse možne opcije časa in kraja odhoda in prihoda. To pomeni, da si pustimo nek okviren čas, od kdaj do kdaj, si bi lahko rezervirali karte. Pomeni tudi, da raziščemo tudi druge opcije kraja odhoda in se ne osredotočimo le na letališča v naši državi. Prav tako je s prihodom v državo, ki jo želimo obiskat. Moramo raziskati vse možne lokacije prihoda oz. vsa možna letališča, ki se nahajajo v okolici naše destinacije.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano