back to top
DomovIzletiIzlet v Legoland

Izlet v Legoland

Legoland se nahaja v Nemčiji, natančneje na Bavarskem. Leži ravno med Stuttgartom in Munchnom. Legoland je svet, kjer kraljujejo lego kocke in brezmejna domišljija. Park je odličen za najmlajše in nekoliko starejše, ki imajo radi lego kocke in sestavljanje ter jim ne manjka otroške razigranosti. Za izlet si je potrebno vzeti vsaj en cel dan.

Legoland – idealen izlet za otroke po srcu

Kot že rečeno je Legoland namenjen najmlajšim, pa tudi vsem, ki so mladi po srcu. Park je izjemno priljubljen – dokaz za to je več kot milijon otrok, ki si je park v preteklih letih že ogledalo. Legoland sestavlja preko 55 milijonov Lego kock. Obsega preko 40 različnih atrakcij  – med njimi na primer Lego vlakce, Lego avtomobile, itd.

Če se v Legoland odpravljate na lastno pest, potem se je dobro držati nekaj napotkov. Prvič – izogibajte se obiska parka med vikendi ali na nemške praznike. S tem si prihranite veliko slabe volje zaradi gneče, prav tako pa se ognete dolgim vrstam pri posameznih aktivnostih v parku. Drugič – če se v park odpravite z otroci, se skušajte držati pravila, da na enega otroka pride ena odrasla oseba, v nasprotnem primeru vas čaka veliko živčnega skakanja naokoli. Tretjič – s sabo imejte rezervna oblačila ali anorak, saj boste po vodnem spustu po slapu gotovo mokri in se boste morali preobleči v suha oblačila.

Park se odpre ob 10. uri dopoldan. Pred parkom je veliko parkirišče, pri vhodu pa obiskovalci kupijo vstopnice. Vstopnice je mogoče rezervirati tudi preko spleta. Park se zapre ob petih popoldan.

Kaj si je vredno ogledati?

V Parku Legoland si je moč ogledati razne atrakcije in zanimivosti. Gotovo je ena izmed najbolj priljubljenih otroška avtošola, kjer je na vrsto navadno potrebno čakati kar precej časa. Smiselno je, da na avtošolo otroka prijavite že, ko pridete v sam park in tako poskrbite, da bo otrok na vrsti nekje sredi dneva. Otroška avtošola traja kar 45 minut časa, ko otroke fotografirajo, jim razlagajo pravila itd., v tem času pa si starši ali drugi odrasli spremljevalci lahko vzamejo malo odmora.

Zanimiv je tudi ogled kino predstave, iskanje zlata, igre v igralnici, spust po vodnem slapu, Miniland (miniaturni modeli znanih mest), in še marsikaj drugega. Na vsakem koraku je skratka moč najti nekaj, kar bo pritegnilo tako najmlajše kakor tudi starejše.

Kako do Legolanda?

V Legoland se lahko odpravite z osebnim avtomobilom na lastno pest ali pa tja odpotujete z organiziranim prevozom v sklopu katere izmed turističnih agencij, ki nudijo tovrsten izlet. Vožnja do parka kock vas bo peljala skozi Karavanški predor, mimo Beljaka, Salzburga in Munchna. Legoland se nahaja v bližini mesta Ulm.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano