back to top
DomovPočitniceKam za krompirjeve počitnice?

Kam za krompirjeve počitnice?

Otroci že nestrpno pričakujejo prve počitnice v šolskem letu. Že veste, kako in kje boste z njimi preživeli jesenske počitnice? Na voljo je kar nekaj možnosti, odvisno od želja, časa, ki ga nameravate nameniti oddihu in seveda sredstev, ki jih želite v ta namen porabiti.

Številne slovenske terme ponujajo nastanitve v svojih hotelih, apartmajih ali hiškah po akcijskih cenah za odrasle in brezplačnimi namestitvami za otroke. Številne agencije ponujajo posebne popuste za obdobje jesenskih počitnic v različnih slovenskih krajih in tamkajšnjih hotelih. Ste pomislili, da bi se z otroki odpravili v Kranjsko goro, se naužili svežega gorskega zraka, pohajkovali po bližnjih hribih in dolinah ali se z njimi odpravili v Kekčevo deželo?

Če si želite celotedenskega oddiha v tujini, si lahko ogledate ponudbe katere od slovenskih turističnih agencij, ki imajo za ta čas pripravljen nabor krajših in daljših izletov ali potovanj. Odpravite se lahko v sončne in tople predele Evrope, v Egipt, Maroko, na Tenerife ali v Turčijo. Še posebej lepa je v tem letnem času Toskana, saj temperature več niso previsoke, sonca pa je še dovolj za pohajkovanja med kulturnimi znamenitostmi in uživanja v kulinaričnih dobrotah. Ste morda pomislili na grške otoke? Idealni čas za obisk je ravno v oktobru, saj vročina ne pripeka več, poleg tega ne boste obdani z množico turistov in se tako še lažje prepustili vsem užitkom, ki vam jih Grčija lahko ponudi. Seveda lahko pobrskate tudi za potovanji izven stare celine, čeprav zanje običajno potrebujete več kot le teden dni, odvisno od destinacije in vrste aranžmaja. Obiščete lahko ZDA, Kalifornijo, saj tam v oktobru sije sonce in je prijetno toplo. V Mehiki lahko doživite dan mrtvih, ki se zelo razlikuje od našega, saj je to dan veselja in ne žalosti.

Jeseni je še posebno lepa obala. Temperature so še prijetne in običajno se tamkajšnji kraji kopajo v soncu. Izbirate lahko med destinacijami na slovenski ali hrvaški obali. Številni hoteli ponujajo posebne popuste in dodatne aktivnosti za vaše najmlajše. Ponudbe je veliko, izbirate lahko med Portorožem, Piranom, Zadarjem, Šibenikom, Trogirjem, Splitom, Dubrovnikom,…

Če ste se počitnice odločili preživeti doma, ni razloga za slabo voljo in skrbi. Z otroki se lahko odpravite na izlet v naravo, na hrib v bližini ali na sprehod po bližnjem, morda še neznanem mestu. Številni mladinski centri po državi vsako jesen prirejajo številne aktivnosti za vaše najmlajše, od ustvarjalnic, športnih dejavnosti, igranja družabnih iger, sprehodov, učenja glasbil in tujih jezikov,…

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano