back to top
DomovSlovenijaKranjska Gora

Kranjska Gora

Kranjska Gora je v Sloveniji sinonim za smučanje. Tu so se rojevali največji slovenski smučarski uspehi in prav zaradi Kranjske Gore Slovenci veljamo za narod smučarjev. Kranjska Gora se tako lahko pohvali s priljubljenim smučiščem, ki je dobro obiskano tako pozimi kot tudi poleti. Kraj tako nudi veliko število prog, dobro ponudbo hotelov, odlično kulinarično ponudbo, mnoge aktivnosti (poleg smučanja) skozi vse leto, vse to pa zaokrožijo še prijazni gostinci in zmeraj nasmejani domačini, ki poskrbijo, da je Kranjska Gora eden izmed naših najbolje obiskanih zimskih in poletnih turističnih centrov. Sem tako vsako leto prihaja veliko domačih, pa tudi tujih gostov, med katerimi je največ Italijanov, Avstrijcev, Nemcev ter zadnja leta tudi vse več Rusov. Glavni dogodek leta je zagotovo tekma za nagrado Vitranc, ki je vsako leto v sklopu smučarskega Svetovnega pokala. Takrat se tu zberejo najboljši smučarji sveta, ki se radi vračajo v ta košček Slovenije, saj jim je všeč atmosfera, ki jo pripravijo naši navijači. V času pokala Vitranc pa domačini pripravijo tudi precej drugih, ob-smučarskih dejavnosti. Na voljo so vam zabavne in športne prireditve, na katere pride veliko obiskovalcev iz cele Slovenije in tudi tujine.

Kaj vse nudi Kranjska Gora?

Poleg smučanja, po katerem večina pozna to slovensko turistično središče, pa Kranjska Gora kot že omenjeno nudi tudi pestro turistično ponudbo skozi vse leto. Tako na svoj račun pridejo vsi ljubitelji čudovite narave in športa. Kraj je še zlasti priljubljen pri alpinistih, pohodnikih in kolesarjih, saj je v okolici urejenih veliko kolesarskih poti, različnih težavnostnih stopenj. Kranjska Gora tako ni idilična le pozimi, pač pa tudi v vseh preostalih letnih časih. Poleti je Kranjska Gora odlično izhodišče za izlete in pohode po alpskih vrhovih. Ker leži v osrčju med očaki Julijcev je odlična začetna točka za osvajanje nekaterih naših najvišjih vrhov. Neokrnjena narava privabi veliko družin, ki si dopust želijo preživeti izven mestnega vrveža. Možnosti za aktivno preživljanje prostega časa je kar precej. Poleg izletov po okolici je tukaj še veliko športnih objektov – od bazenov do teniških igrišč. Gostom je na voljo igrišče za golf, ki velja za enega lepših v Sloveniji. Če ste strasten ribič boste tudi tukaj lahko v vodo vrgli kak trnek, če pa ste bolj adrenalinske sorte, pa se lahko odpravite na poletno sankališče. Mnogi se v Kranjsko Goro odpravijo tudi zaradi igralništva in zabave, saj se v kraju nahaja Casino Korona.

Odlična kulinarična in hotelska ponudba

Ko govorimo o Kranjski Gori, pa nikakor ne smemo pozabiti tudi na pestro ter kvalitetno kulinarično ponudbo. Prav tako je v kraju mnogo odličnih nastanitvenih kompleksov. V hotelih in restavracijah pa gostje ne bodo razvajali samo brbončic, temveč je poskrbljeno tudi za ljubitelje Wellness centrov, kjer lahko gostje razvajajo telo in duha.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano