back to top
DomovIzletiKam za Valentinovo?

Kam za Valentinovo?

Štirinajsti februar oz. dan zaljubljencev se počasi bliža. Zagotovo je veliko takih, ki bi radi ljubljeni osebi za ta dan naredili presenečenje, vendar še vedno nimajo točne ideje, kako omenjeno osebo presenetiti. Ali ste pomislili morda na kakšno krajše potovanje ali oddih? Tukaj bomo podali nekaj idej, ki so lahko zelo zanimive in romantične, saj je dobrih destinacij za preživljanje romantičnih trenutkov veliko.

Romantični oddih v termah

Ker je Slovenija kar bogata s termami in centri dobrega počutja, je morda to najenostavnejša in najboljša izbira. Številne terme in omenjeni centri ponujajo v tem obdobju veliko romantičnih paketov in ponudb, ki so ustvarjene prav za zaljubljence in tiste, ki bi radi preživeli romantične trenutke v objemu razvajanja in oddiha. Poleg masaž, romantičnih kopeli in drugih storitev vsebujejo paketi tudi romantične večerje ob svečkah ter presenečenje v sobah (običajno je to lahko penina, sladko razvajanje itd.). Če želite vašega partnerja prijetno presenetiti in ste ljubitelji sproščanja in razvajanja, je torej obisk term ali omenjenih centrov zagotovo dobra odločitev.

Kratek izlet v romantične kraje

Tako v Sloveniji kot tudi v bližnjih državah ne primanjkuje romantičnih krajev, kjer si lahko na krajšem izletu ogledate tudi razne zanimivosti. Pri nas lahko npr. obiščete t.i. Otok ljubezni, ki ga najdete na reki Muri pri Ižakovcih, ali lahko obiščete Otočec na reki Krki, ki je bogat z lepimi sprehajalnimi stezami ob bregovih reke. Med najbolj znanimi turističnimi oz. romantičnimi kraji pa zagotovo lahko omenimo tudi Bled oz. Blejsko jezero, ki ima tudi pozimi svoj čar. Če pa si želite krajšega potovanja v tujini, so zagotovo najbolj primerne destinacije v Italiji, saj so naši zahodni sosedje polni romantičnih mest. Benetke so npr. odlična izbira, saj je prednost tega mesta (poleg njenega zgodovinskega čara) predvsem bližina s slovensko mejo.

Daljši izleti in potovanja

Tisti, ki pa si lahko privoščijo tudi nekaj več v tem času, imajo na voljo številne druge destinacije. Če vas časovno in finančno ne ovirajo oddaljene destinacije, lahko obiščete razne eksotične kraje. Obisk Maldivov je npr. v času od februarja do marca idealen, saj je v tem obdobju vreme najbolj ugodno. Veliko romantičnih destinacij lahko najdete tudi bližje po Evropi. Pariz, Barcelona, Dunaj, Praga so le nekatera najbolj znana romantična mesta. Zagotovo imajo tisti, ki si takšna potovanja lahko privoščijo, številne možnosti.

Večerja v bližnji restavraciji

Tisti, ki tako zaradi časovne omejitve kot tudi pomanjkanja financ ne morejo nikamor potovati, lahko kljub temu preživijo prijeten večer z ljubljeno osebo. Lahko jo popeljejo že v bližnjo restavracijo, kjer vam bodo v večini primerov zagotovo nudili tudi romantičen ambient. Nikoli ne smemo pozabiti, da je bistvo tega dne preživljanje skupnih trenutkov, zato lokacija, kjer te trenutke preživimo, ni bistvenega pomena.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano