back to top
DomovIzletiKam se odpraviti jeseni?

Kam se odpraviti jeseni?

Jesen je čas, ko so majhni otroci že v vrtcih, malo večji v šolah, največji pa po poletnem oddihu ponovno v službah. Vseeno vam ni treba ostajati doma. Jeseni običajno še ni premrzlo in dovolj je še sončnih dni za enodnevne izlete ali vikend oddihe.

Slovenija ponuja nešteto možnosti za obisk hribov in gora. Preden se odpravite v višine se le dobro pozanimajte o vremenskih razmerah, ki znajo biti jeseni že muhaste in o zahtevnosti ture, sploh če jemljete s sabo mlajše otroke.

Številne slovenske agencije in hoteli ponujajo t.i. vikend jesenske oddihe. Lahko se odločite za kraj v Sloveniji, toplice, vikend ob morju, v osrčju slovenskih gora ali gozdov, pestra je tudi ponudba kratkih počitnic na hrvaški obali ali njenih otokih. Če vas mikajo evropske prestolnice, so jesenski vikendi kot nalašč za obisk katere izmed njih. Slovenija razpolaga z razmeroma dobrimi letalskimi ali železniškimi povezavami, sploh do nam bližjih prestolnic kot so Dunaj, Praga, Bratislava, Budimpešta, Zagreb, Rim. Za obisk ostalih, bolj oddaljenih, je seveda priporočljivejše letalo. V mesta se lahko odpravite v lastni režiji, lahko pa izkoristite eno od številnih agencijskih ponudb, ki vas bo odpeljala na ogled izbranega mesta. Na spletu se najde tudi kar nekaj ponudb akcijskih cen, ki vključujejo hotelsko nastanitev, zajtrk in večerjo in še nekatere ugodnosti med vašim bivanjem v izbranem mestu.

Številne agencije imajo pripravljene tudi t.i. enodnevne aranžmaje, ki zajemajo obiske slovenskih mest, prireditev, kulinaričnih potepanj, obiskov bližnjih tujih mest in pokrajin, narodnih parkov,…

Če ste poletje namenili službi in vas zasluženi, daljši oddih čaka jeseni, se lahko odločite za daljše potovanje v tujino s katero od številnih potovalnih agencij. Na voljo so vam krajša, enotedenska in daljša, deset ali štirinajstdnevna potovanja. Odločate se lahko med Evropo in ostalimi svetovnimi celinami, odvisno od agencije, ki si jo za potovanje izberete.

Kaj pa križarjenje? Sonce ne pripeka več, a tudi premrzlo še ni, zato je križarjenje jeseni dobra izbira. Na voljo so vam poti po Sredozemskem morju, Baltiškem in Norveškem, seveda se lahko odpravite tudi bolj daleč, na križarsko popotovanje med karibskimi otoki.

Če vam časa ne ostaja na pretek in bi radi le izkoristili sončno jesensko popoldne v družbi partnerja, otrok ali prijateljev, ga lahko izkoristite za obisk bližnje kulturne znamenitosti, za katero do sedaj niste imeli časa, se odpravite na kosilo v le lučaj oddaljeno restavracijo, ki so vam jo že tolikokrat priporočili ali zgolj obiščete že vam znani kraj, ki vas vsakič znova očara. Naj vas jesenski dnevi še ne privežejo med štiri stene.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano