back to top
DomovIzletiKam na enodnevni izlet družina z majhnim otokom?

Kam na enodnevni izlet družina z majhnim otokom?

Pogosto se zgodi, da na lep nedeljski dan ali na praznik želimo s svojo družino in otroci na lepše, a preprosto nimamo ideje, kam bi se odpravili. Zato vam spodaj ponujamo nekaj idealnih krajev pri nas, ki jih lahko obiščete z majhnimi otroci in kjer je zabava zagotovljena!

1. Bolfenkova pravljična vas, Pohorje

Škrat Bolfenk biva na vrhu Pohorja, kjer skrit sredi gozdička poskrbi, da se imajo naši najmlajši zares čarobno in pravljično. V Bolfenkovi vasi otroke in starše pravljična bitja zabavajo z delavnicami in igro. V vasici ne bo dolgčas niti staršem in starejšim otrokom, saj so na delavnice vabljeni prav vsi. Prav tako si v vasici lahko ogledajo zanimivosti, se sprehodijo po energetski poti in se ustavijo v gostilni Hotela Bolfenk.

2. Adrenalinsko sankališče Zlodejevo, Rogla

Gre za zimsko letno sankališče, ki je primerno za družine z otroci, starimi nad 4. leti. Na sankališču se uporabljajo sani, ki so namenjene za dve osebi, lahko pa se v njih pelje tudi ena oseba. Adrenalinsko doživetje obiskovalce popelje po 1360 m dolgi vijugasti progi. Hitrost sani uravnava vsak sam z zavorami. Hitrost tudi ne preseže 40 km/h. To pomeni, da se najmlajši lahko peljejo tudi počasneje.

3. Jezersko

Jezersko je idealna družinska destinacija. Na voljo je več dejavnosti oziroma aktivnosti. Najprej se lahko sprehodite po sprehajalni tematski poti v dolini Ravenske Kočne. Dvakrat na leto tu poteka tudi pravljični vikend, ki je kakor nalašč za družine z majhnimi otroci. Pravljični vikend izvaja profesionalna pravljičarka. Najmlajšim je na voljo tudi otroški vrt z raznimi igrali ter športno igrišče. Na voljo je tudi vodeno jahanje in ogledi domačih živali na kmetijah. Poleti je pri družinah zelo priljubljen tudi Doživljajski park. Za aktivne so kakor nalašč mnoge urejene kolesarske steze, prav tako pa pohodnike čakajo mnoge planinske poti različnih težavnosti.

4. Kekčeva dežela, Kranjska Gora

To je gotovo ena izmed najbolj priljubljenih izletniških točk pri družinah. V Kekčevi deželi tako otroci in starši najdete rov, ki vas pelje v Kekčevo deželo. Tam obiskovalce pozdravi Kekec in jim postreže pastirsko malico. Prav tako se obiskovalci srečajo s teto Pehto, Brincljem in celo Bedancem. Kekčeva dežela s svojimi junaki navduši tako najmlajše kakor malo starejše otroke, saj ga gotovo ni otroka, ki ne bi bil navdušen nad Kekčevimi prigodami in ukanami.

5. Gradiško jezero, Gradišče

Gre za umetno zajezeno jezero v občini Lukovica. Okoli celotnega jezera se vije dobre 4 kilometre dolga makadamska pot, ki je primerna tudi za vožnje dojenčkov z vozički. Sprehajalna pot je odlična za raziskovanje narave in sprostitev, saj boste na poti najverjetneje srečali le druge sprehajalce in ribiče. Na jezeru lahko najmlajši občudujejo tudi labode in race. Najmlajši pa starše na sprehodu nemara utegnejo povprašati, ali v jezeru še prebiva kakšen zmaj.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano