back to top
DomovPočitniceIdeje kam za jesenske počitnice

Ideje kam za jesenske počitnice

Ko smo se ravno poslovili od morja, sonca, poletja ter poletnih počitnic, je na vrsti obdobje jeseni, ki nam lahko prav tako kot v poletnem času ponudi veliko zanimivih krajev za prijetno preživljanje vašega prostega časa. Prav jesenske počitnice imajo mnogi še raje kakor poletne, saj je v tem času na turističnih destinacijah običajno manj gneče, nižje pa so tudi cene prenočitev, hrane in drugih stroškov. Jesenske počitnice so torej cenovno ugodnejše od poletnih, zato je v tem obdobju mogoče najti veliko ugodnih paketov, ki nas za nizke cene lahko popeljejo na različne kraje po Evropi in po svetu.

Ideje kam za jesenske počitnice!

V tople kraje…

Ker se jeseni temperature že nekoliko spustijo, se veliko ljudi odloči za potovanje in počitnice kje v toplih krajih. Kot nalašč je seveda kateri izmed obmorskih krajev pri nas, na Hrvaškem ali kje dlje. Mnogi se namesto za morski oddih v jeseni odločijo za razna krajša ali daljša križarjenja in druga sanjska potovanja kam na toplo.

Obiski evropskih prestolnic in znamenitosti

Jesenske počitnice je mogoče preživeti tudi tako, da raziskujemo katero izmed zanimivih evropskih prestolnic in njene znamenitosti. Ker so jeseni temperature v Evropi ravno pravšnje in je poletna vročina povečini že mimo, je to idealno obdobje, da v katerem izmed kulturno bogatih evropskih mest kar peš raziskujemo ulice, galerije in ostalo turistično ponudbo. Običajno so preko turističnih agencij na voljo tudi mnogi turistični paketi, kjer za več dni odpotujemo v katero izmed tujih držav in jo tako spoznamo, npr. v Italijo, na Portugalsko, v Grčijo, itd.

Potovanja v eksotične daljne dežele

Mnogi jesenske počitnice izkoristijo za potovanja v eksotične kraje na drugem koncu sveta, kjer se v tem letnem času ravno končuje monsun ali pa so temperature najbolj primerne za potovanje. Jesenske počitnice so tako idealen čas za daljše potovanje in za okušanje eksotike. Med najbolj priljubljenimi potovanji so potovanja v Avstralijo, Novo Zelandijo, Maldive, Šrilanko, Kambodžo, Nepal, Tanzanija, itd.

Čas le za krajši izlet?

Nič zato – v času jesenskih počitnic lahko na svoj račun pridejo tudi vsi tisti, ki imajo na razpolago manj časa, a bi ga vseeno želeli kar se da izkorisiti. Destinacije za krajši izlet so številne, med njimi zelo priljubljene: Cinque terre, Sicilija, Beograd, Pariz, Toskana, Firence, Benetke, ipd.

Če že približno veste, kam bi želeli oditi in koliko časa imate na voljo, lahko ponudbo različnih počitniških paketov preverite pri turističnih agencijah in primerjate cene za podobne pakete. V jesenskem času namreč lahko dobite svoje sanjske počitnice za zelo ugodne cene. Tako lahko jeseni odpotujete tudi tja, potovanja kamor si sicer med poletjem ne bi mogli privoščiti. Ideje za počitnice pa lahko poiščete tudi na naši spletni strani.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano