back to top
DomovSlovenijaHostel Tabor

Hostel Tabor

Hostel Tabor oziroma Youth hostel Tabor se nahaja v prostorih Dijaškega doma Tabor in je odprt med poletnimi meseci, ko se dijaki vrnejo domov in so kapacitete proste za sprejem gostov. Med poletjem je hostel odprt 24 ur na dan. Hostel Tabor se nahaja na Vidovdanski cesti v Ljubljani.

Za vsakega nekaj

Hostel Tabor gostom nudi različne kapacitete. Na voljo so samske sobe, sobe za dva, sobe s tremi, štirimi ali petimi posteljami in sobe z več ležišči (10 posteljami). Gostom so na voljo tudi skupne sanitarije in tuši. Hostel Tabor je kot nalašč za mlajše in popotnike, ki želijo spati blizu središča mesta, kjer si glavne znamenitosti lahko ogledajo peš. Prav tako hostel nudi prostore za športne aktivnosti. Gostje lahko brezplačno uporabljajo tudi majhno kuhinjo.

Zdrav duh v zdravem telesu

Športne kapacitete, ki jih nudijo v Hostlu Tabor, so kot nalašč za vse tiste, ki tudi na potovanju radi poskrbijo za dobro telesno počutje. Na voljo so igrišča za odbojko, rokomet, košarko in tudi za nogomet. Tako ni bojazni, da se ne bi za vsakega našlo nekaj.

Ni je čez dobro lokacijo

Za popotnike je izjemnega pomena, da je prenočišče blizu glavnih postajališč – Hostel Tabor je od glavne avtobusne in železniške postaje v Ljubljani oddaljen zgolj 500 metrov in je tako kot nalašč za vse tiste, ki po dolgi poti želijo hitro in udobno namestitev. Hostel je tako od postajališč oddaljen zgolj 5 minut hoje. Blizu hostla je tudi postajališče mestnega avtobusnega prometa Ilirska.

Kaj pa cene?

Hostel Tabor se trudi biti tudi žepu prijazen hostel. Za skupna ležišča bo gost tako odštel približno 11 evrov, za 3, 4 ali 5-posteljno sobo pa nekaj evrov več – okoli 18 evrov. Dvoposteljna soba stane 19 evrov, enoposteljna oziroma samska soba pa 26 evrov. Vse cene poleg prenočitve vključujejo tudi zajtrk. V ceno je zajeto tudi brezplačno in varno parkirno mesto, brezplačen wi-fi internet ter skupna soba za druženje s televizijo. Ponudbo Hostel Tabor dopolnjuje tudi z pralnim strojem, kjer si gostje lahko operejo oblačila – storitev je plačljiva. Hostel Tabor skratka nudi vse, kar popotnik pričakuje po dolgi in naporni poti.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano