back to top
DomovSlovenijaGrad Otočec

Grad Otočec

Grad Otočec (z isto imenovanim hotelom)spada pod okrilje term Krka in ga lahko dobite na Otočcu ob Krki. Ta hotel je zelo moderen in dobro opremljen, poleg stalnih hotelskih storitev pa v kompleksu nudi še druge dodatne storitve, kot so golf, poslovna srečanja in poroke.

Kratka zgodovina gradu

Grad Otočec ima zelo zanimivo in dobro zaznamovano zgodovino. V 13. stoletju je bil domovanje plemičev, znanih kot vitezi Otoški, in je edini slovenski grad na otoku sredi reke. V zgodovini gradu so v njem bivale številne plemiške družine (med pomembnejšimi lahko omenimo plemiče Villandrese, stotnika Ivana Lenkoviča ter plemenitega Janeza Sonce). Poleg pomembne zgodovine ima grad Otočec tudi poseben geografski položaj, saj leži na polovici poti med Ljubljano in Zagrebom in je odlično izhodišče za potep po drugih zanimivih slovenskih krajih.

Prestižen grajski hotel za navdušence

Hotel Grad Otočec vam nudi različne vrste sob za vašo prenočitev in nastanitev, ki se razlikujejo predvsem glede na vrsto in prestiž sob. Ekskluzivnost otoka sredi reke in zasebnost grajskih soban vam zagotovo ponujata edinstven in prestižen oddih. Tisti, ki vas ne zanimajo bolj posebne in prestižne sobe, lahko prenočite v navadnih dvoposteljnih sobah, ki kljub temu nudijo zelo veliko. V vseh sobah v hotelu lahko uživate v pomirjujočem pogledu na Krko in park, sobe pa vam z izbrano opremo zagotavljajo udobje grajskih soban. V sobah dobite tudi spletno tv, kabelski in internetni priključek, mini bar, telefon, klimo ter kopalnico z masažno kadjo. Poleg navadnih sob lahko izbirate še med junior suito z dnevnim prostorom in senior suito z dvema spalnicama. Za vse tiste, ki si želite več in želite biti deležni kraljevskega razvajanja, so na voljo še superior suite, ki vam ponujajo maksimalen prestiž. Te sobe so opremljene z naravnimi materiali ter vam ponujajo še veliko dodatne opreme in veliko več prostora kot klasične sobe. Bivanje v teh sobah je zagotovo posebna izkušnja.

Golf in poroke

Vsi ljubitelji golfa lahko pridete na gradu Otočec na svoj račun, saj tam dobite enega najboljših golf igrišč v Sloveniji z 18 luknjami. Po mnenju Gospodarskega interesnega združenja je to igrišče že več let zapored najboljše v Sloveniji. Na tem igrišču lahko pridejo na svoj račun tako profesionalni igralci golfa kot tudi amaterji, saj tam organizirajo razne turnirje in tečaje za začetnike. V sklopu golf igrišča je urejeno tudi vadbišče, ki ponuja poligon za vadbo kratke igre, igrišče za vadbo kratkih in dolgih udarcev, vadbeno zelenico in zelenico s peščeno oviro. Za bodoče mladoporočence je poroka na Gradu Otočec edinstvena priložnost, ki vam z bogatimi izkušnjami in posebnimi storitvami ponuja vse potrebno, da bo vaš poročni dan nepozaben in takšen, kot si ga želite.

Grad Otočec lahko brez pomislekov uvrščamo v posebne kraje v Sloveniji, kjer lahko preživimo veliko zanimivih in posebnih trenutkov. Na gradu pa vam ne ponujajo zgolj prej omenjenih storitev, ampak lahko dobite še mnogo več.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano