back to top
DomovIzletiGardaland – park zabave in adrenalina

Gardaland – park zabave in adrenalina

Gardaland, največji zabaviščni park v Italiji, je priljubljeno mesto za domače in tuje turiste. Tam se radi zabavamo tudi Slovenci.

Priljubljen zabaviščni park

Gardaland, ki so ga julija 1975 postavili ob Gardskem jezeru v bližini Verone, je z leti postal nepogrešljiva destinacija zabave željnih ljudi s celega sveta. Znana ameriška revija Forbes ga je uvrstila med pet najboljših zabaviščnih parkov na svetu. Še posebej radi ga obiskujejo mladi iz Italije in sosednjih držav, letno pa naj bi v zadnjih časih našteli več kot tri milijone gostov. Slednji lahko na 46 hektarjih ozemlja obiščejo 32 atrakcij. Med obiskovalci je veliko tudi Slovencev, ki tja zahajajo v manjših ali večjih skupinah, pogosti pa so tudi enodnevni izleti v sklopu šolskih končnih izletov. Zanimivo je, da so obisk Gardalanda v svoj program vključile številne slovenske turistične agencije.

Adrenalina ne manjka

Gardaland izlet

Čeprav lahko v parku najdejo najrazličnejše atrakcije, pa obiskovalci, predvsem mlajši, veliko časa namenijo adrenalinskim užitkom. Prav adrenalinu je namenjen dobršen del atrakcij, med kateri so najbolj znane Magic Mountain, Sequoia in Atlantida. Posebno doživetje predstavlja tudi preizkus prostega pada. Že ob vhodu obiskovalce preseneti Blue Tornado, ki obratuje od leta 1998. Konstrukcija je visoka dobrih 33 metrov, adrenalina željni posamezniki pa se lahko zapeljejo po njeni 770 metrov dolgi progi, polni ovinkov. Vožnja po Blue Tornadu – podobno velja tudi za večino drugih atrakcij – zahteva dobro pripravljenost in zdravstveno stanje, zato jo osebam s srčnimi ali drugimi zdravstvenimi težavami odsvetujejo. Naj omenimo, da sta v letih 1999 in 2001 dve osebi, ki sta imeli težave s srcem in nista upoštevali varnostnih opozoril, na Blue Tornadu doživeli srčni napad, ki se je končal s smrtnim izidom.

Za obiskovalce je dobro poskrbljeno

Gardaland Atlantida

Tisti obiskovalci, ki bi radi adrenalin združili s prijetno osvežitvijo ob vodi, bodo preizkusili tudi Atlantido, ki zajema vožnjo po vodi v odprti kabini. Gre za eno najbolj priljubljenih atrakcij v Gardalandu, ki pa od obiskovalcev veliko krat zahteva tudi preoblačenje in menjavo mokrih oblačil. Gardaland pa ponuja tudi nekaj tematskih točk in ogledov. Obiskovalci se lahko s čolni podajo na pot po džungli, obiščejo magično hišo ali katero od prireditev. V parku organizatorji ob posebnih dogodkih, kot je na primer noč čarovnic, pripravijo dodatne dejavnosti in zanimivosti. V sklopu parka se nahajajo tudi restavracije in bari, kjer lahko obiskovalci spijejo kavo ali pa pojedo kosilo, v posebnih trgovinicah pa je možno kupiti tudi razne spominke ali naročiti slike, na katerih ste upodobljeni med obiskom atrakcij.

Cenik

Vstopnina v Gardaland stane 30 €, otroci, manjši od 100 cm in ljudje, ki ne morejo koristiti naprav, imajo vstop brezplačen, vstopnico pa lahko kupite tudi preko spleta in se tako izognete čakalni vrsti pred vhodom.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano