back to top
DomovPotovanjaNajlepše evropske prestolnice

Najlepše evropske prestolnice

Poglejmo si, katere evropske prestolnice veljajo med popotniki za najboljše popotniške destinacije in zakaj je temu tako!

5. Rim

Rim ali večno mesto je mesto tisočih luči, italijanska prestolnica in kot nalašč za vse romantične duše. Prav tako je Rim tudi izjemno živahno mesto, zato ne bo razočaral niti tistih, ki imajo radi dobro nočno zabavo. Mesto je izjemno bogato z zgodovino in raznimi znamenitostmi. Vsako leto Rim obišče veliko število popotnikov iz vsega sveta. Mesto izpričuje zgodbo iz različnih zgodovinskih obdobij – obiskovalec ne sme zamuditi spomenikov kot so na primer Kolosej, Pantheon, Kapitol, Španske stopnice itd. Rim v svojem osrčju čuva tisočletno zgodovino, ki obiskovalce kar vabi, da jo raziščejo. Od nas do Rima je le nekaj ur vožnje z avtomobilom, lahko pa se tja odpravite tudi z letalom.

4. Barcelona

Barcelona med popotniki velja za enega izmed najbolj zaželenih popotniških točk za krajši oddih. Pohvali se lahko z izjemnim arhitekturnim slogom in vrsto mestnih znamenitosti. Prav tako mesto ne bo razočaralo tistih, ki so željni nočne zabave. Barcelona je sinonim za živost, energičnost, gibanje, prekipevanje življenja in barvitost. Zaradi svoje lege ob morju se temperament pozna tudi na domačinih. Gre za pretanjeno in dinamično mesto, do katerega lahko razmeroma poceni potujete z letalom.

3. Pariz

Pariz je mesto ljubezni, znan tudi po petičnih butikih zvenečih blagovnih znamk, širokih avenijah in boulevarih ter seveda po Eifflovem stolpu – enem izmed najbolj prepoznavnih simbolov tega mesta. Pariz ostaja med popotniki eno izmed najlepših in najbolj zanimivih mest v Evropi in po svetu nasploh. V mestu vsakdo najde nekaj zase – ponuja obilico muzejev, romantičnih sprehodov, potepanj po pariških uličicah, uživanje v okusni hrani in vinih ter zajemanje življenja s polno žlico v francoski maniri ˝Joie de vivre˝. Ko obiščete Pariz nikar ne spreglejte otoka na Seni, muzeja Louvre, Elizejskih poljan, povzpnite pa se tudi na znani Eifflov stolp. V Pariz lahko relativno poceni letite iz bližnjih letališč s katerim izmed nizkocenovnih letalskih prevoznikov.

2. Praga

Praga je češka prestolnica, znana po bogati arhitekturi, dobri jedači in pijači ter zanimivi zgodovini. V mestu lahko znamenitosti raziskujete kar peš ali pa se na pot odpravite s tramvajem. Pragi daje poseben pečat reka Vltava, ki teče skozenj, mnogi to mesto uvrščajo tudi za enega izmed najlepših v Evropi. Praga je v primerjavi z večino evropskih prestolnic tudi žepu prijaznejše mesto. Do Prage je moč enostavno priti z avtomobilom v nekaj urah ali pa se lahko tja odpravimo z vlakom ali letalom.

1. London

London je eno izmed tistih evropskih prestolnic, v katere se že ob prvem obisku zaljubimo in se vanje znova in znova vračamo. Čeprav je znan po višjih cenah za nočitev, lahko še vedno najdete ugodnejše in kvalitetne hostle, kjer so cene nekoliko zmernejše. London je Eros na trgu Piccadily, vožnja z nadstropnim avtobusom, kraljeva straža, sprehod po trgovski ulici Oxford Street, opazovanje življenja v Soho-u in še več. London je evropska prestolnica, ki je ves čas v gibanju in se vseskozi spreminja, zato ob vsakem obisku odkrijete drugačen obraz tega očarljivega mesta. Mesto je tudi ena izmed tistih destinacij v Evropi, ki jih je moč razmeroma enostavno in poceni doseči – iz Slovenije ali bližnjih letališč do Londona vozi kar nekaj nizkocenovnih letalskih prevoznikov.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano