back to top
DomovLetalske karteAdria Airways

Adria Airways

Zagotovo je vsem Slovencem in tudi nekaterim tujcem ime Adria Airways zelo znano. To podjetje ima za seboj že več kot 50 let izkušenj v letalskem prometu in Slovenijo povezuje s številnimi evropskimi mesti. Poleg tega je Adria Airways članica združenja Star Alliance in s tem omogoča njenim potnikom dostop do svetovne mreže poletov v več kot 193 državah.

Na kratko o družbi

Adria Airways ima svoj dom in sedež na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, predstavništva družbe pa lahko dobite še v Ljubljani, Bruslju, Frankfurtu, Moskvi in Zürichu. Njihova prodajna mesta najdete v skoraj vseh evropskih državah. Z njimi lahko potujete v različne evropske in druge kraje z letali Airbus A320, Airbus A319, Canadair Regional Jet CRJ900 ter letali Canadair Regional Jet CRJ200. V svoji zgodovini je družba preživela vzpone in padce, v preteklosti pa je slovela celo kot ena najzanesljivejših čerterskih prevoznikov v celi Evropi. Toda kam vse nas lahko peljejo pri Adria Airways oziroma kakšna je njihova današnja ponudba letov?

Ugodno cenovni leti po Evropi

Pri Adrii Airways lahko odkrijete čare evropskih prestolnic, saj vam ponujajo predvsem polete, ki povezujejo Slovenijo in JV Evropo s svetom. Največja ponudba ugodnih letov zajema mesta: Amsterdam, Beograd, Bruselj, Dunaj, Frankfurt, Istanbul, Manchester, Moskvo, München, Pariz, Sarajevo, Skopje, Tirano in podobne. Pri njih lahko torej poletite praktično v vsa glavna in najbolj priljubljena evropska mesta. Iskanje in rezervacija letov na omenjene destinacije je pri njih hitro in enostavno, saj že na njihovi strani dobite vse informacije o letih ter iskalnik poletov za določen termin. Na strani lahko preverite tudi razpoložljivost za določen let, čas poleta in pristanka ter vse ostale stvari, ki spadajo k rezervaciji in načrtovanju vašega letalskega potovanja. Poleg tega so za polete v prej navedena in druga mesta njihove ponudbe konkurenčne v primerjavi z drugimi ponudniki letalskih storitev. Za povratek v Slovenijo so na voljo tudi ugodni leti, ki vas iz drugih krajev pripeljejo nazaj v našo državo. Še enkrat pa lahko omenimo, da je Adria Airways članica največjega svetovnega združenja letalskih prevoznikov (Star Alliance), zato lahko pri njih potujete tudi v države izven Evrope, saj vam omogočajo letalske prevoze tudi drugam po svetu. Kot člani združenja vam omogočajo dostop do 28 letalskih prevoznikov, ki povezujejo več kot 1328 destinacij v 195 državah.

Osebje, postrežba in poslovni razred

Pri letalski družbi Adria Airways vam želijo na poletih do omenjenih destinacij nuditi čim boljši in kvaliteten let. Za udobje potnikov poskrbi strokovno kabinsko osebje, ki s profesionalnim pristopom skrbi za vaše dobro počutje in vzdušje. Osebje na letalih je strokovno usposobljeno in z visoko mero znanja vam poleg dobrega počutja ustvarja še najpomembnejši občutek med letom, in sicer varnost. Med vašim letom poskrbijo tudi za ustrezne obroke in prehrano. Običajno so obroki odvisni od trajanja leta, končne destinacije in razreda potovanja. Vsekakor pa za vas poskrbijo z nudenjem raznih časopisov, revij, pijače ter možnosti naročila (poleg standardnih) posebnih obrokov med letom. Za tiste, ki radi potujejo udobneje, so na voljo poslovni razredi, kjer dobite dodatne ugodnosti in kjer za vas skrbijo tako, da do končnega pristanka dobite vse, kar želite oziroma potrebujete.

Z Adrio Airways lahko torej ugodno in kvalitetno potujete po Evropi, saj vam kot slovenski ponudnik letalskih storitev ponuja reden program poletov v omenjenih državah. Kot člani združenja Star Alliance pa vam lahko organizirajo tudi prevoz drugam po svetu. Poleg omenjenih letov in letalskih storitev lahko pri njih dobite še razne druge storitve.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano