back to top
DomovPotovanja7 otokov za sanjski pobeg

7 otokov za sanjski pobeg

Ne veste, kam pobegniti med počitnicami? Predstavljamo vam 7 sanjskih otokov, kjer boste pozabili na vsakodnevne skrbi in na lastni koži občutili, kako izgleda raj na zemlji!

7. Maldivi

Maldive je že Marco Polo poimenoval za »bisere Indijskega oceana«. Maldivi obsegajo okoli 1190 otokov. Številka je približna, saj se nekateri otoki prepolovijo, drugi potonejo, pogosto pa nastanejo tudi novi. Med otoki je naseljenih le okoli 200 otokov, skoraj polovica teh je namenjenih turističnemu življenju. Maldivi so svetovno znano otočje, poznani po skrivnostnih lagunah, snežno belih peščenih obalah, visokih kokosovih palmah, barvitih koralnih grebenih, pisanem podvodnem svetu in prijaznih domačinih. Maldivi so tudi drugo ime za sproščen način življenja, pohvalijo pa se lahko še z odlično lokalno kuhinjo in tradicionalno pijačo »dhiyaa hakur«.

6. Havaji

Havaji so otočje, ki se nahaja v Tihem oceanu. Turistično najbolj oblegan del Havajev je otok Oahu – večina turistov tako svoje bivanje na Havajih začne v znanem Honoluluju. Havaji so poznani po lepih plažah, mnogih kulturnih prireditvah, nakupovanju itd. Precej poznan je tudi otok Maui, ki slovi po izjemni obali ter vulkanu, ki je med domačini poznan pod imenom »Hiša sonca«. Za tiste, ki si želijo živahnega nočnega življenja in poležavanja na sanjski plaži, je kot nalašč Waikki, kjer se nahaja mnogo hotelov in lepa promenada. Havaji ponujajo tudi številne zanimive dejavnosti – opazovanje delfinov, igranje golfa, tenisa, vožnjo z ladjo ali celo potapljanje s podmornico.

5. Angvila

Gre za miren in prijeten karibski otok, ki se ponaša z dolgimi belimi peščenimi plažami, razkošnimi petičnimi hoteli in kristalno čisto vodo. Otok je priljubljen zlasti pri nekoliko premožnejši klienteli. Najvišja točka otoka je 65 metrov nad morjem visoka vzpetina, povečini pa prevladuje ravninska pokrajina. Čez dan je temperatura ravno pravšnja – povprečno okoli 27 stopinj. Otok je najbolje obiskati med decembrom in aprilom, ko je na otoku sušna doba. Žal je v tem času otok tudi turistično precej oblegan.

4. Bali

Bali je indonezijski otok, poznan po čudoviti naravi, prijaznih domačinih in odlični hrani. Otok je precej majhen (dolg 140 in širok 80 km) in kot tak idealen za raziskovanje. Na otoku živi 4 milijone prebivalcev, precej pa je priljubljen tudi med turisti. Bali je kulturno zaznamovan s hinduizmom. Ponaša se še z neskončnimi riževimi polji, nasadi začimb in okusnim tropskim sadjem. Otok je moč obiskati skozi celo leto in obiskovalcu zares ponuja marsikaj – mogoče je poležavati na kateri izmed mnogih prečudovitih plaž, si ogledati kakšen tempelj, uživati gostoljubnost domačinov ali se sproščati v katerem izmed vrhunskih številnih hotelov na otoku.

3. Ibiza

Ibiza sodi med Balearske otoke, ki so od Barcelone oddaljeni le kratko vožnjo s trajektom. Ibiza je otok, ki pooseblja čudovite peščene plaže, zabavo in uživanje. Ibizo radi obiščejo tudi številni svetovno znani zvezniki. Ibiza obiskovalcu poleg lepih plaž nudi tudi nepozabno nočno življenje. Na otoku se včasih naenkrat zabava in pleše tudi po 10.000 ljudi. Poleg zabave pa je na otoku gotovo vredno obiskati tudi staro mestno jedro Dalta Vilo.

2. Phuket

Čeprav turistično izjemno oblegan in precej komercialen, pa Phuket ostaja eden izmed najlepših in najbolj rajskih tajskih otokov. Otok je najbolje obiskati, ko se konča deževna doba, torej nekje v začetku novembra. Na otoku so na turiste odlično pripravljeni – obiskovalci tako lahko izbirajo med številnimi dejavnostmi – od potapljanja, ribarjenja, igranja golfa, vožnje z ladjo, teka po deževnem gozdu, jahanja slona in še in še. Prav tako vam na otoku ne bo dolgčas, če si želite živahnega nočnega življenja.

1. Velikonočni otoki

Na prvem mestu so ti otoki pristali ne samo zaradi svoje izjemne naravne lepote, temveč tudi zaradi svoje nedotaknjenosti in turistične »deviškosti« v primerjavi z ostalimi zgoraj naštetimi otočji. Velikonočni otoki tako ostajajo relativno »oddaljeni« od preostalega sveta. Izven sezone je na otok moč prileteti zgolj enkrat tedensko, kar domači otroci pozdravijo z mahanjem in smehljaji ob letališki ograji. Na otokih je moč videti veliko število divjih konjev in obilico neokrnjene narave.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano