back to top
DomovPočitnice5 stvari, ki ne smejo manjkati na kampiranju

5 stvari, ki ne smejo manjkati na kampiranju

Nekateri udobje hotelske sobe ali apartmaja z velikim navdušenjem raje zamenjajo za kampiranje v šotoru ali avtodomu. Privrženci kampiranja se za takšno obliko dopusta odločijo zaradi svobode, ki jo prinaša bivanje v šotoru ali na 4 kolesih, prav tako pa je velika prednost kampiranja tudi lega kampov neposredno ob morju. Tako ste v kampu običajno lahko prepričani, da bo vaš pogled na počitnicah zagotovo vreden petih zvezdic.

Kampiranje pa je lahko nepozabna izkušnja zgolj, če se nanj ustrezno pripravimo. To pomeni, da vzamemo vse potrebno za udobno bivanje in brezskrben oddih. Poleg očitnih pripomočkov, kot so na primer šotor, spalne vrečke, napihljive postelje, jedilni pribor, zložljivi stoli in miza, pa je s sabo pametno vzeti še vsaj spodnjih 5 stvari, brez katerih bi bilo kampiranje gotovo mnogo manj prijetna izkušnja.

1. Vrvica za obešanje perila in kljukice

Čeprav se vam nemara zdi to povsem očitna stvar, ki jo je potrebno vzeti s sabo na morje ali kam drugam, je med popotniki ravno vrv za obešanje perila ena izmed najpogosteje pozabljenih stvari. Sploh na morju je izjemno pomembno, da imamo mokre brisače, krpe, kopalke in druga oblačila kje sušiti. Zato si kljukice in vrv obvezno pripišite na svoj seznam za kampiranje.

2. Žepna svetilka

Brez nje na kampiranju preprosto ne gre. Bodisi da morate ponoči na skupno stranišče bodisi da v kampu zmanjka elektrike, žepna svetilka je na kampiranju gotovo obvezna oprema. Z njo si olajšamo tudi iskanje predmetov v neosvetljenih šotorih, ko pade noč. Priročna je tudi za večerne in nočne sprehode po neosvetljenih obalnih poteh.

3. Šotorsko krilo in plahta za pred šotor

Če ste eden izmed tistih, ki boste svoj dopust preživljali v šotoru, potem nikar ne pozabite s sabo vzeti tudi dodatnega šotorskega krila za senco pred šotorom in večje plahte, ki jo namestite na tla pred vhod v šotor ali celo tako, da seže pod sam šotor. S tem poskrbite, da v šotor ne nosite umazanije od zunaj, prav tako pa si s krilom zastrete vhod v šotor in pridobite dodaten prostor, kamor lahko v senco postavite mizo in stole.

4. Električni podaljšek

Brez elektrike danes ne gre, tudi na dopustu ne. S sabo zato obvezno vzemite električni podaljšek, ki ga priključite v skupinske električne vtičnice in tako lahko brez skrbi napajate vse svoje elektronske naprave, uporabite fen, električno krtačko ipd. kar v svojem šotoru. S tem si svoje bivanje v kampu močno poenostavite, saj to pomeni, da ne rabite za vsako malenkost hoditi do skupnih električnih doz.

5. Sredstva proti komarjem

Komarji in drug nadležen mrčes so gotovo ena izmed najbolj zoprnih zadev pri kampiranju. Zato je še toliko pomembneje, da se nanje dobro pripravite. S sabo vzemite zadosti repelenta proti komarjem, sveče in mreže proti komarjem. Odličen naraven način za zaščito proti komarjem so tudi eterična olja, s katerimi lahko učinkovito preženemo mrčes in si zagotovimo prijetne večere ter mirne noči. Eden izmed načinov za boj proti komarjem je uporaba žgalne spirale, ki jo prižgete pred vhodom v šotor ali pod mizo na terasi, ki počasi izgoreva in učinkovito odganja komarje proč.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano