back to top
DomovPotovanja5 spregledanih evropskih mest

5 spregledanih evropskih mest

Potovanje po evropskih mestih je želja marsikaterega turista. Pri tem se večina odloči obiskati večja, znamenitejša evropska mesta in prestolnice, ki so po mnenju večine turistično najbolj zanimiva, po drugi strani pa tudi precej komercialna in turistično zasičena. Katera so torej tista spregledana evropska mesta, kjer boste ušli hordam turistov, hkrati pa vas bodo mesta očarala in jih boste zapustili z nepozabnimi spomini?

5. Sevilla, Španija

Sevilla je precej manj turistično oblegana kakor Barcelona ali Madrid. Gre za živahno prestolnico v Andaluziji – eni izmed najbolj čudovitih in romantičnih regij v celotni Španiji. Sevilla je odlična alternativa, če želite obiskati špansko mesto, ki ponuja vse, kar nudita bolj poznani Barcelona in Madrid, a je še vedno žepu mnogo prijaznejše mesto. V Sevilli se gotovo izognete turistični gneči. Mesto zaznamuje še sproščena atmosfera, odlični bari in hrana, avtentični flamenko ter še marsikaj. Sevilla je tako gotovo evropsko mesto, kjer boste doživeli nepozabne izkušnje.

4. Ljubljana, Slovenija

Ena izmed evropskih destinacij, ki še niso podlegle turizmu, je naša prestolnica. Obiskovalce navduši s svojo arhitekturo, zgodovino, odlično hrano in sproščenostjo. Hkrati je Ljubljana tudi eno najbolj zelenih mest v vsej Evropi, s čimer navduši marsikaterega obiskovalca. Pohvali se lahko tudi z živahnim nočnim utripom in bogatim kulturnim življenjem čez dan. Ljubljana je tudi najboljša izhodiščna točka za raziskovanje ostalih lepih kotičkov naše države. Mnogi turistični vodniki Ljubljano opisujejo kot podobno Švici, s to razliko, da je naša prestolnica precej bolj prijazna do vašega žepa.

3. Plzeň, Češka republika

Plzeň ali Pilsen je mesto, ki je od češkega glavnega mesta Prage oddaljeno zgolj poldrugo uro. Kljub temu mesto ostaja precej turistično ne-oblegano. Mesto se ponaša s podzemnimi tuneli, ki jih obiskovalci lahko raziskujejo, prav tako mnoge očara z očarljivim glavnim trgom in mestnim središčem. Pilsen ponuja tudi mnoge zanimive aktivnosti – na primer plezanje na vrh zvonika cerkve Sv. Bartolomeja. Mesto je znano tudi po pivovarni Pilsner Urquell, kjer lahko obiskovalec okuša njihovo pivo.

2. Stavanger, Norveška

Stavanger je norveško mesto, ki slovi po domačnosti, prijaznosti, mnogih odličnih muzejih in leseni arhitekturi. V mestu se namreč nahaja največ tovrstne gradnje oziroma arhitekture v vsej Evropi. Les daje mestu poseben pridih in ustvarja prijetno atmosfero. Mesto se nahaja ob obali in se tudi ponaša z izjemno slikovitim obalnim predelom. V mestu se skozi vse leto ogromno dogaja, še posebej živahno pa je poleti, ko se v mestu  na vsakem koraku odvija ulična umetnost. Stavanger vsako leto gosti umetnike iz vsega sveta, ki nastopajo v javnih zgradbah in tako mestu dajejo posebej umetniški pridih.

1. Toulouse, Francija

Gre za eno najlepših, najbolj prijaznih in hkrati najbolj podcenjenih ali spregledanih evropskih mest. Mesto obiskovalce navdušuje s svojo zgodovino in čudovito arhitekturo. Toulouse je gotovo odlična alternativa turistično zasičenemu in natrpanemu Parizu, ki pa po drugi strani prav nič ne zaostaja za francosko prestolnico. Mesto se ponaša tudi s prenekatero zgodovinsko cerkvijo in odlično kuhinjo. Hrana v Toulouse-u je gotovo najboljši primerek rustikalne severno-francoske kuhinje, ki je v svetu izjemno cenjena.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano