back to top
DomovPotovanja5 sanjskih turističnih destinacij

5 sanjskih turističnih destinacij

Predstavljamo vam nekaj sanjskih turističnih destinacij, ki jih množični turizem še ni povsem dosegel in »pokvaril«. Preden se to zgodi, je te kraje vsekakor vredno obiskati.

5. Zelenortski otoki

Gre za otoke ob zahodni obali Afrike, ki med popotniki v zadnjem času postajajo vse bolj priljubljeni. Če želite oditi nekam, kjer boste lahko odkrivali pristne in neokrnjene kraje, potem so ti otoki prava destinacija za vas. Med otoki je sicer turistično najbolj obiskan in poznan otok Sal, kjer je tudi mednarodno letališče. Otok Sal je tudi priročna izhodiščna točka za raziskovanje ostalih otokov. Pričakovati je, da bodo izleti na ostale otoke kmalu postali del standardne turistične ponudbe agencij, saj mednarodni hoteli že pospešeno vlagajo v infrastrukturo, da bi pospešili razvoj turizma na tem zaenkrat še neokrnjenem delčku sveta.

4. Šrilanka

Šrilanka je ena izmed izjemno privlačnih destinacij, saj predstavlja mešanico Indije in Azije. Šrilanka se nahaja južno od Indije in jo je moč doseči z letalskimi povezavami iz bližnje celine. Obiska vredna je gotovo Adamova gora, ki je simbol raznolikosti religij, ki pa vse stremijo k istemu cilju – vrhu – dosegati božansko v nas. Še posebej mamljiva je vzhodna obala tega otoka. Najlepši plaži, ki jih zaenkrat še ni moč odkriti na radarju turistične ponudbe, sta plaži Batticaloa in Trincomalee, ki se nahajata na vzhodu otoka. Mnogi se na vzhodno obalo Šrilanke sicer ne upajo odpraviti zaradi državljanske vojne, ki je dolga leta divjala na tem predelu otoka. Pred odhodom se je še vedno smiselno pozanimati, kako je z mirovnim premirjem in ali je situacija na območju dovolj varna, da odpotujete tudi v ta predel države. Ostali deli otoka so varni za potovanje.

3. Filipini

Filipine sestavlja več tisoč otočkov in večjih otokov. To otoško državo dela za nepozabno turistično destinacijo več dejavnikov: skriti in še neodkriti kotički te velike dežele, prijazni in gostoljubni domačini, ki povrhu vsega obvladajo angleščino, poceni prenočišča in odlična hrana, neskončno lepe plaže in izjemne riževe terase na severu tega otočja. Filipini so izjemno velika država, promet med otoki pa poteka bodisi z ladjami ali z letalom. Za raziskovanje države si je potrebno vzeti dovolj časa, saj vam poti iz otoka na otok vzamejo precej časa.

2. Lakkadivih

Gre za majhno indijsko otočje, ki se nahaja severno od Maldivov. Turistično gledano lahko ta destinacija zadovolji vsakršne potrebe in želje obiskovalcev otoka. Vendarle pa je otočje posebno predvsem zato, ker ga je izredno težko doseči in se zaradi tega tja ne odpravi veliko popotnikov. Če vendarle zberete dovolj energije za komplicirano pot, potem vas na cilju čaka obilna nagrada – destinacija kot iz sanj – palme, kristalna čista morska voda, bele peščene plaže… Mnogi otok opisujejo kot Maldive izpred 30 let, ko jih masovni turizem še ni dosegel. Glavna težava otočja je danes predvsem slaba infrastruktura in težka dostopnost. Toda tudi to se bo v nekaj prihodnjih letih gotovo začelo spreminjati, zato z obiskom te sanjske dežele nikar ne odlašajte.

1.Burma

Na prvo mesto sanjskih destinacij pa gotovo sodi Burma oziroma Myanmar. Sicer se je dežela začela v zadnjih letih nekoliko odpirati navzven, še vedno pa večina predelov te države izgleda, kakor bi obtičali nekaj 10 let v preteklosti. Deželo izjemno očarljivo in čarobno delajo njeni ljudje – čeprav povečini ne govorijo dobro angleško, so izjemno gostoljubni, prijazni in pošteni. Turizem na tem področju je zastal predvsem zaradi vojaške diktature in državljanskih vojn med vodilno vojaško hunto in manjšinami. Stanje se v zadnjih letih izboljšuje in potovanje po tej deželi velja za varno. Ostajajo samo nekateri predeli, kjer se je pred odhodom tja potrebno prepričati, ali je pot varna. Burma se ponaša z bogato kulturo, budističnimi templji, neokrnjeno naravo in idiličnimi otočki ter plažami. V Burmi se nahaja tudi eden izmed svetovnih čudes – Bagan, kjer se med več stoletji starimi templji lahko izgubite v zgodovini te dežele. Večina popotnikov deželo obišče na lastno pest, kot del turistične ponudbe pa jo ponujajo tudi nekatere turistične agencije.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano