back to top
DomovPočitnice3 stvari, ki jih moramo vzeti v apartma

3 stvari, ki jih moramo vzeti v apartma

Bivanje v apartmaju je povsem drugačno, kakor če se odločimo za bivanje v hotelu. V apartma moramo vzeti nekaj dodatnih stvari, katere lahko v hotelu pričakujemo in jih ne potrebujemo jemati s sabo na pot. Vendarle se mnogi namesto hotela raje odločijo za bivanje v apartmaju, saj se jim zdi, da so na tak način manj vezani na hotelsko servirane obroke, prav tako apartma običajno pomeni tudi lastno teraso, morda celo žar in včasih tudi pogled na morje. Preberite si, katere so tiste tri stvari, brez katerih v apartmaju preprosto ne gre!

1. Posteljnina in brisače

V nekaterih apartmajih vas bodo sicer čakale rjuhe in druga pripadajoča posteljnina, ponekod pa tudi brisače, ni pa to v navadi povsod. Če ste raje 100% prepričani, kot pa da boste prvi dan na morju po trgovinah iskali rjuhe, brisače in prevleke za vzglavnike, potem je vse to bolje vzeti s sabo od doma. Na ta način boste spali udobno kakor doma. Mnogi pa imajo pred spanjem na rjuhah v hotelih ali apartmajih tudi predsodke in niso prepričani, ali so zares čiste, zato je lastna posteljnina za bivanje v apartmaju zares zlata vredna. Podobno je tudi pri brisačah – na morje nikar ne pozabite vzeti večjih kopalnih brisač, prav tako pa s sabo vzemite vsaj eno veliko in eno manjšo brisačo na osebo, za osebno higieno.

2. Kuhinjske krpe, osnovna čistila in papirnate brisačke

Tega nasveta bodo hvaležni predvsem vsi tisti, ki se bodo po kosilu, večerji ali zajtrku lotili pospravljanja kuhinje in pomivanja posode. Osnovna čistila pridejo zelo prav, če želimo apartma pred našo naselitvijo na hitro očistiti in pripraviti na naše večdnevno bivanje. S sabo je najbolje vzeti eno, univerzalno čistilo, s katerim lahko sčistimo tako kopalnico, kakor na primer kuhinjo. Tako krpe kakor brisačke so del obvezne opreme za bivanje v apartmaju, saj to skoraj nikoli ni del pripadajoče opreme v apartmajskih objektih. Vse našteto je mogoče tudi zelo na majhno zapakirati, zato ni razloga, da teh pomembnih stvari ne bi vzeli s sabo.

3. Osnovna živila, začimbe in kava

Zgornji nasvet pride prav za vse tiste, ki imajo namen na dopustu tudi kaj kuhati. Večina, ki se odloči za apartma, se zanj odloči tudi zato, da si lahko po mili volji kuhali za svojo družino. Med osnovna živila in začimbe spadajo zamrznjene, vnaprej pripravljene jedi (golaž, ričet,…), domača marmelada, sol in poper, olje, itd. Seveda se seznami teh živil razlikujejo glede na okuse posameznikov. Prav tako ljubitelji kave s sabo nikar ne pozabite vzeti svoje najljubše kave, ki si jo boste lahko tako pripravili takoj, ko boste prispeli na svojo počitniško destinacijo.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano