back to top
DomovPotovanja10 čudovitih obal

10 čudovitih obal

Čudovita plaža, ležanje v viseči mreži v senci palmovih dreves, turkizno modro morje in nežen vetrič, ki boža vašo kožo, so najbrž najbližji približek temu, kar si večina izmed nas predstavlja kot raj na zemlji. Poglejmo si, katere plaže na svetu so si po mnenju popotnikov na strani TripAdvisor pridobile naziv desetih najlepših na svetu.

10. Elafonissi (Kreta, Grčija)

Plaža Elafonissi slovi po svoji čudoviti vodi, plitvi obali in zaobljenih skalah, ki so posejane vzdolž obale. Obala je zelo priljubljena med družinami z majhnimi otroci, saj je dostop v vodo in njena plitvina več kot primerna za najmlajše.

9. Whiteheaven (Avstralija)

Na devetem mestu se je znašla plaža »bela nebesa«, ki se nahaja na avstralskem otoku Whitsunday. Gre za sedem kilometrov dolgo plažo, ki slovi po svoji belini in turkizno modri vodi. Do otoka je moč priti samo s čolnom. Bela nebesa so zaenkrat zares še nebesa, saj se plaže množični turizem še ni zares dotaknil. Vseeno je plaža priljubljen postanek oziroma izlet za vse tiste, ki obiščejo bližnji in bolj poznan Hamiltonov otok.

8. Flamenco (Culebra, Portoriko)

Portoriko si je s plažo Flamenco, ki leži na otoku Culebra, priboril 8. mesto na seznamu najlepših desetih plaž na svetu. Popotniki plažo redno uvrščajo med top plaže sveta. Plaža je raj za tiste, ki poleg sončenja in plavanja obožujejo še potapljanje ali katere druge vodne športe.

7. Bela plaža (Boracay)

Filipini slovijo po izjemni prijaznosti domačinov in krasnih plažah. Ena, ki je še posebej priljubljena in lepa, je Bela plaža na otoku Boracay. Boracay je sicer majhen otok v osrednjem delu Filipinov, na katerega vas pripelje čoln, od prestolnice Manila pa je oddaljen kar preko 300 kilometrov. Otok je zaradi lepih plaž izjemno priljubljen in precej turistično oblegan. Bela plaža je odlična za kopanje, prav tako pa je primerna za vse tiste, ki iščejo tudi večerno zabavo.

6. Anse Lazio (otok Praslin,Sejšeli)

Sejšeli se pogosto pojavljajo na seznamih najlepših obal. Tokrat so se uvrstili na šesto mesto s plažo Anse Lazio, ki se nahaja na otoku Praslin. Plaža leži na SZ strani otoka in se jo uvršča med najlepše plaže v arhipelagu sredi Indijskega oceana in nasploh. Plaža je raj tudi za potapljanje.

5. Ses Illetes (Formentera, Balearski otoki)

Plaža Ses Iletes se nahaja na majhnem otočku Formentera. Med popotniki je zelo priljubljena, med poletjem je tudi precej turistično oblegana. Plažo je zato bolje obiskati v času nizke sezone – med poletnim turističnim vrhuncem pa se je je bolje izogniti. Turiste očara neskončna modrina in bela peščena plaža.

4. Paraiso (Kuba)

Plaža že po imenu pove, da gre za pravi paradiž oziroma raj na zemlji. Nahaja se na Kubi in je po mnenju popotnikov zares povsem sanjska. Ima vse, kar spada zraven – turkizno modro kristalno morje, visoke palme in belo peščeno plažo.

3. Lampedusa (Sicilija)

Čeprav jo v zadnjem času poznamo predvsem zaradi nesreč in potopljenih ladij, na katerih skušajo begunci pripotovati v Evropo, se Lampedusa še vedno uvršča med najlepše plaže na svetu. Lampedusa je sicer največji otok v skupini otokov Pelagia, ki se nahajajo v Mediteranu. Otok uvrščamo pod Sicilijo.

2. Zaliv Grace (otočji Turks & Caicos)

Plaža v zalivu Grace je obdržala svoje lanskoletno drugo mesto na lestvici najlepših plaž, kar priča o njeni lepoti in priljubljenosti med popotniki. Turiste prepriča skoraj povsem bel pesek in kristalno čisto morje.

1.Zaliv Sancho (Brazilija)

Že drugič zapored so popotniki za najlepšo plažo razglasili plažo, ki se nahaja v zalivu Sancho, v Braziliji. Gre za plažo na enem izmed otočkov arhipelaga Fernando de Noronha in je od celinske Brazilije oddaljena kar 354 km.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano