back to top
DomovPočitniceŽivel prvi maj ... na morju?

Živel prvi maj … na morju?

S prvimi spomladanskimi žarki je zacvetela tudi turistična ponudba, ki s svojo pestrostjo in raznovrstnostjo vabi na oddih v bolj ali manj oddaljene kraje. Turistične agencije – aranžmaje konstantno ponujajo tako v reklamnih revijah, brošurah, katalogih, kot tudi na spletu – vabijo med palme, v hribe ali na krajša, eno/dvodnevna organizirana potepanja po evropskih prestolnicah. V času pred prvomajskimi prazniki so aktualne ponudbe, med katerimi se pogosto zvrstijo različne destinacije z raznoterimi storitvami, primernimi za vse starosti, želje in zahteve. Agencije lansirajo ponudbe za vsak žep že med zimskim obdobjem, ko je možno uveljaviti kakšen popust na zgodnje prijave, v pomladnih dneh pa tovrstna produkcija oživi še toliko močneje.

PONUDBA ZA VSE GENERACIJE

Tako z naborom toplic in bazenskih kompleksov v naravi agencije apelirajo na starejše stranke; precej pogosto je za upokojence pripravljena posebna ponudba, z možnostjo uveljavitve popusta in koriščenjem zdravniških uslug v hotelih.

Prijazno, sončno vreme pa kliče tudi po obisku plaže in prvem namakanju v morju, katerega se običajno najbolj razveselijo družine z otroki in pari. Vikend na morju je idealna priložnost za relaksacijo v hotelskem bazenu z morsko vodo, v Welness centrih ali celo s skokom v morje. Ker je vreme letos trenutno zelo naklonjeno dopustnikom, ki vsak prosti trenutek izkoristijo za pobeg do morja, je moč pričakovati, da bodo že konec aprila najdaljši zastoji ravno na cestah proti obmorskim letoviščem. Dogodivščine na plaži in ob bazenih so pogosto animirane s strani turističnih predstavnikov, ki veliko pozornosti namenijo ravno najmlajšim in upokojencem. Aerobika, vodena vodna telovadba, različni vodni športi, najpogosteje izvajani v in ob bazenih, ter jutranja joga so najpogostejše dodatno izvajane aktivnosti. Za malčke pa se tokom dneva vrstijo poučne igre, zabavne vodne animacije, spoznavanje narave, ki jih izvajajo vzgojitelji in študenti športa, razrednega pouka in pedagogike … Pogosto so v ponudbi aranžmaja tudi dodatni izleti, ki ponujajo možnost spoznavanja tradicionalnega življenja določene destinacije, z vključeno kulinariko, plesom, pokušino domačih proizvodov in organiziranim vodenjem.

RAZGLEDANI IN ODGOVORNI VODIČI

Nekaj dnevni pobeg na ležalnike – v katalogih kar mrgoli mnogoterih ponudb za hotele različnih kategorij, storitev all inclusive in drugih turističnih paketov – je primeren za vse generacije, saj pot do želenega cilja načrtujejo strokovnjaki in vodiči s širokim spektrom znanja tujih jezikov, zgodovine in družbenopolitičnega duha nasploh. Vodstvo je usposobljeno in izobraženo; vsi vodiči in njihovi spremljevalci imajo licenco za upravljanje poklica in so na voljo za vsa dodatna vprašanja, želje in zahteve.

Možnost izbire med individualnih počitnikovanjem ali organiziranim spremstvom je omogočena vsakemu; agencije lahko posredujejo zgolj želje po prenočišču za bolj avanturistično naravnane, ali pa poskrbijo za celotno oskrbo, animacijo, z dodatnimi organiziranimi izleti vred. Prvomajski prazniki so resda kratki in hitro minejo, prav zato pa jih je potrebno preživeti kar se da polno in na zanimivem kraju, da bodo prijetna uvertura za pravo poletno razvajanje. V poplavi ponudb in aranžmajev se bo zagotovo našel pravi turistični objekt s primerno animacijo in vodenjem za vsakogar. Pa naj si gre za toplice, vikende v velemestih, avtobusne izlete ali morje. Izbira je na dlani. Izbira je vaša.

Anita Volčanjšek

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano