back to top
DomovTuristične agencijeSlovenske turistične agencije

Slovenske turistične agencije

Ko pomislimo na počitnice ali na kakšno potovanje, nam na misel pridejo turistične agencije. Tudi kadar ne vemo točno, kam bi radi šli in kaj želimo početi med dopustom, nam omenjene agencije lahko pomagajo pri izbiri. Turistične agencije namreč delujejo prav zato, da strankam nudijo pestro izbiro potovanj in počitnic ter da jim pomagajo pri izbiri in načrtovanju le-teh.

V Sloveniji je število turističnih agencij v zadnjem desetletju postopoma naraščalo. Danes imamo pri nas pestro izbiro agencij, ki nam pomagajo pri načrtovanju dopusta, rezervaciji hotelov in letalskih kart itd. Naloga agencij je, da delujejo kot posredniki med raznimi nastanitvami (hoteli, apartmaji, vile, …), prevozniki (letalski, prometni, ladijski) ter strankami in njihovimi željami oz. potrebami. Ko stranka izbere destinacijo in vrsto prevoza, mora agencija poskrbeti ter uskladiti vse potrebno za nemoteno potovanje strank in uspešno nastanitev. Naloga turističnih agencij posledično zelo olajša delo, ki bi ga imeli, če bi si sami organizirali potovanje. Ker je število agencij veliko, je koristno, da si pred rezervacijo dopusta pogledamo in primerjamo več ponudb in cen pri različnih agencijah ter dobimo najugodnejšo ponudbo.

Nekaj večjih turističnih agencij v Sloveniji

Kot omenjeno, lahko dobimo v Sloveniji več turističnih agencij z različnimi cenami in ponudbami. Določene agencije se lahko osredotočajo na določene kraje in posebne organizacije počitnic in potovanj, na splošno pa vse večje agencije omogočajo rezervacijo počitnic in prevozov po celem svetu. Na kratko si bomo pogledali nekaj večjih turističnih agencij v Sloveniji.

Turistična agencija Sonček

Agencija Sonček je zagotovo ena izmed največjih in najbolj znanih turističnih agencij, ki jih lahko dobimo v Sloveniji. Njihove poslovalnice se nahajajo po celi državi. Pri tej agenciji lahko rezerviramo razna potovanja, počitnice in križarjenja po najlepših in najpopularnejših svetovnih krajih. Izbiramo lahko med bližnjimi evropskimi kraji ali bolj oddaljenimi eksotičnimi destinacijami kot so npr. Karibi, Maldivi itd.

Turistična agencija Relax

Turistična agencija Relax je prav tako ena izmed znanih agencij, ki poslujejo tudi pri nas. Čeprav se pri tej agenciji osredotočajo največ na ponudbo počitnic po Jadranu in Mediteranu, lahko pri njih rezervirate tudi počitnice v drugih krajih, ki jih ne dobimo v njihovih katalogih in standardnih ponudbah. Kot pri vseh ostalih agencijah, lahko tudi pri Relaxu rezervirate letalske karte ali prevoze do izbranih destinacij. Relax turizem je po njihovih besedah ustanovljen prav z namenom zadovoljevati vse potrebe strank po sproščenem koriščenju prostega časa.

Turistična agencija Kompas

Kompas je s svojimi 25-imi poslovalnicami v Sloveniji prav tako ena večjih turističnih agencij pri nas. Poleg rednih katalogov, ki jih ponujajo in obnavljajo, ponujajo pestro izbiro raznih potovanj in izletov, križarjenj, letalskih kart, jezikovnih tečajev itd.

Mondial Travel

Turistična agencija Mondial Travel je pri nas najbolj znana predvsem zaradi maturantskih izletov, saj so najbolj obiskana in priljubljena agencija pri nas za omenjene izlete. Osredotočajo se predvsem na organizacijo raznih izletov in potovanj, ki so namenjeni mladim in bolj »žurerskim« dušam.

Poleg omenjenih turističnih agencij lahko v Sloveniji najdemo še veliko drugih, prav tako znanih in večjih agencij, kot so npr. agencija Palma in Odisej in še veliko drugih nekoliko manj znanih agencij. Izbira v Sloveniji je torej kar pestra. Le odločite se torej za destinacijo in vrsto prevoza za vaš dopust in se oglasite v eni izmed mnogih agencij, ki poslujejo pri nas. Za vse ostalo bodo poskrbeli oni.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano