back to top
DomovTuristične agencijeTuristična agencija Premiki

Turistična agencija Premiki

Turistična agencija Premiki je hkrati zavod in turistična agencija za dostopni turizem. Z obiskom njihove spletne strani lahko hitro opazimo, da ne gre za tipično turistično agencijo, kakršnih smo vajeni. Agencija in zavod za dostopni turizem Premiki je namenjena osebam s posebnimi potrebami ter njihovim svojcem, ki jih želijo spremljati na potovanjih. Zavod za svetovanje in razvoj dostopnega turizma je bil ustanovljen leta 2010 in kot svoje temeljne dejavnosti šteje nepridobitnost, izvajanje družbeno koristne dejavnosti in zaposlovanje ranljivih skupin.

Do želenih počitnic imajo pravico vsi – tudi tisti, ki imajo posebne potrebe

Pri zavodu oziroma agenciji Premiki trdno verjamejo v koncept turizma za vse. Invalidnost, starost in druge okoliščine upoštevajo zgolj kot izzive na poti do ustvarjanja boljšega in enakopravnega vsakdanjika. Vsi, neglede na potrebe in starost, imamo pravico do preživljanja prostih in sproščujočih dni na način, ki si ga vsak posameznik izbere. Agencija želi delovati strokovno in s posluhom do posameznikov tako v slovenskem kot mednarodnem prostoru. V svojih ponudbah združujejo povpraševanje in ponudbe ter tako ustvarjajo invalidom prijazno mrežo ponudnikov, ki sega od namestitvenih objektov do celotne turistične ponudbe.

Delujejo kot turistična agencija s prilagojeno ponudbo. Ko pobrskamo po njihovi spletni strani, lahko hitro opazimo glavne veje oziroma dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo. To so prilagojene turistične storitve, certifikat dostopnosti Invalidom prijazno ter izvajanje izobraževanj in svetovanj za delo z gosti.

Družbeno odgovoren nakup

Agencija in zavod Premiki nameni vsak prihodek, ki je višji od operativnih stroškov njihovega zavoda, razvoju dostopnega turizma v Sloveniji in zaposlovanju invalidov. To pomeni, da z nakupom vsakega turističnega produkta (od letalskih kart, do poslovnih potovanj, počitnic, izobraževanj ali pridobitev certifikata Invalidom prijazno…) pri tej agenciji opravite tudi družbeno odgovoren nakup.

Pridobitev certifikata Invalidom prijazno

Certifikat Invalidom prijazno, ki ga lahko pridobite prek agencije Premiki, je namenjen vsem ponudnikom turističnih storitev ter ponudnikom aktivnosti in prostora za preživljanje prostega časa. Prejemniki omenjenega certifikata so nato vpisani v evropsko bazo prejemnikov in dobijo ves material in ostalo, kar potrebujejo od zavoda (promocijski material, brezplačno svetovanje, obveščanje o zakonodaji, itd.).

Turistična ponudba agencije Premiki

Njihova turistična ponudba vključuje razne izlete, počitnice, strokovne ekskurzije ter dodatno ponudbo. Poleg omenjenih izletov, ekskurzij in počitnic, ki so ustvarjene po meri za ljudi s posebnimi potrebami, dobite v njihovi ponudbi dodatnih storitev še letalske karte za katerokoli destinacijo na svetu ter 24-urno asistenco v tujini, hotelske in druge namestitve po svetu, turistično zdravstveno zavarovanje (kjer si lahko uredite zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje potovanja v primeru odpovedi ter pakete drugih različnih turističnih zavarovanj).

Agencija oziroma zavod Premiki je torej zelo posebna turistična agencija, za katero je dobro vedeti in jo je dobro poznati. Pri nakupu njihovih storitev ne smete pozabiti tudi pomembnega dejstva, da z nakupom le-teh omogočate delovna mesta za osebe z invalidnostjo in hkrati spodbujate družbeno odgovorno in socialno podjetništvo. Zato ne odlašajte in obiščite njihovo spletno stran ter si poglejte, kaj vse vam lahko ponudi ta agencija.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano