back to top
DomovTuristične agencijeTuristična agencija Maona

Turistična agencija Maona

V Piranu je leta 1990 svoja vrata odprla turistična agencija Maona Piran, ki je začela svoje poslovanje z jasnimi ciljem, in sicer ponuditi nekaj pristnega in osebnega njenim strankam. Poleg sedeža agencije, ki se nahaja v Piranu, lahko dobite še eno poslovalnico v Portorožu. Na potovanjih, ki vam jih agencija ponuja, ima užitek prednost pred počitkom, zato so njihova potovanja in izleti tudi bolj kulturno in aktivno usmerjena.

Pri agenciji Maona se trudijo na vseh področjih, s katerimi se ukvarjajo, delovati izvirno ter poslovati s pozitivnim odnosom do okolja in kulturne dediščine. Eden glavnih ciljev agencije je prispevati k razvoju obzirnega turizma, ki hkrati spoznava in izobražuje. Poleg osnovnih turističnih dejavnosti se pri Maoni trudijo svojim strankam predstaviti še vse glavne kulturne znamenitosti kraja, ki ga obiščejo. Da bi omogočili strankam kulturen izlet in potovanje, sodelujejo od samega začetka z vsemi kulturnimi ustanovami ter tudi sami organizirajo številne prireditve tako v Piranu kot v Portorožu.

Ime agencije, ki izvira iz čolna

Maona je bila posebna oblika čolna, ki je skozi stoletja zaznamoval kraje, kjer danes posluje agencija, in jim prinašal blagostanje. To je bil tovorni čoln brez lastnega pogona, ki je bil ustvarjen na tak način, da je bil primeren za plovbo v solinarskih krajih. Te čolne so v preteklosti enega za drugim navezali na vlečno ladjo ter tako tovorili sol iz solin do skladišč. Teh Maon ni več, saj jih je huda nevihta, ki je v preteklosti zajela Portorož, vse potopila, za ogled nam je na voljo le še model Maone, ki je razstavljen v Solinarskem muzeju.

Namestitve v Piranu in Portorožu ter pregled ponudbe potovanj

Pri agenciji Maona lahko v ponudbi dobimo predvsem veliko namestitev v hotelih in apartmajih v Piranu in Portorožu. Ker je agencija iz Pirana, zajema njihova ponudba namestitev predvsem v Piranu, kjer se lahko odločite za namestitev v hotelih po različnih kategorijah (od dve do štiri zvezdice). Poleg namestitev dobite v njihovi ponudbi še potovanja in izlete, ki so vedno tudi kulturno usmerjeni in organizirani. Lahko se udeležite raznih gledaliških in kulturnih predstav ter si ogledate zanimive muzeje. V njihovi ponudbi izletov dobite najprej na voljo ogled in vodenje po Piranu, ki zajema izlet v zaledje, spoznavanje morskega dna ali panoramske polete nad obalo itd. Za ogled Pirana vam agencija dodeli izkušenega in posebnega vodnika, ki vam predstavi vse zanimivosti in skrivnosti mesta ter vam ogled popestri še s pripovedjo raznih legend.

Poleg ogleda in izleta po Piranu lahko v njihovi ponudbi izletov dobite še razna potovanja z ladjo (npr. v Benetke ali krajše potovanje po slovenski obali), avtobusna potovanja (ki vas popeljejo na ogled nekaterih najbolj znanih slovenskih znamenitosti – npr. Škocjanske jame, Postojnske jame, Lipica, Ljubljana in Bled,…) ter posebne izlete z letalom ali helikopterjem, kjer lahko iz ptičje perspektive spoznate in vidite naše kraje ter uživate v vožnji po nebu.

Agencija Maona torej ni tipična turistična agencija. Osredotoča se predvsem na ponudbo izletov in potovanj, s katerimi lahko spoznate naše kraje. Za tiste, ki si želijo bolje spoznati prav Piran, pa je zagotovo ta agencija najboljša izbira, saj to mesto tudi verjetno najbolje pozna.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano